Nieuws

Uitnodiging volgende Samen ontdekken! zondag 5 februari

Dit jaar organiseren we Samen ontdekken! vaker en ook volgens een vast rooster. Elke eerste zondag van de maand staat het op het programma.

As zondag 5 februari is het weer zover.
Deze keer is het thema de Schepping. In Genesis 1 lezen we dat God zei dat het goed was.

Maar hoe is het nu en hoe gaan wij met de schepping om. We hebben weer mooie activiteiten bedacht voor jong en oud om met dit verhaal bezig te zijn. We sluiten weer af met een heerlijke lunch.

Zoals bijna altijd ben je vanaf 11:00 uur van harte welkom in ‘t Kompas.

Nieuwsberichten
Hier lees je wat er de komende tijd op de planning staat en wat er afgelopen tijd is gebeurd.

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt bij de pioniersplek Overstag? Lees dan de laatste nieuwsbrief

Terugblik activiteiten

Terugblik op kerst- en nieuwjaarsviering van Samen ontdekken!

Op zondag 18 december stond het kraambezoek bij Jozef en Maria op de agenda. Er zijn veel mensen op pad gegaan, Jozef en Maria kunnen dan ook terugkijken op een drukke middag. Onderweg kwamen de mensen langs een herder. Zij vertelde dat zij het kindje Jezus had gezien en dat het in een stal geboren was. De herbergier had namelijk geen plaats meer in de herberg voor Jozef en zijn hoogzwangere vrouw Maria. Bij de herder was een vuurtje waar de mensen zich konden opwarmen en smullen van een warme marshmallow. lees meer

Terugblik op Samen ontdekken! van 27 november met het thema “Thuiskomen”
Zondag 27 nov was er een SAMEN ontdekken! met als thema thuiskomen en je welkom voelen. Hoe gastvrij ontvang je iemand die berooid bij je aanklopt voor hulp. Maakt het verschil of je diegene kent? En wat als het echt zijn eigen schuld is zoals bij het verhaal van de verloren zoon. lees meer


Terugblik op de gezamenlijke ontdekkingstocht van Damsterboord en Overstag
Op zondag 9 okt hebben Overstag en Damsterboord een kijkje in elkaars keuken gekregen. Deze keer was SAMEN ontdekken! in Kerkenheem en de Stefanuskerk, de thuisbasis van Damsterboord. Gelukkig was de weg naar Kerkenheem goed aangegeven en zo goed te vinden. Ook een uurtje eerder beginnen leverden geen problemen op. Damsterboorders waren benieuwd naar deze manier van vieren en ontmoeten en druppelden binnen. Al gauw was het een drukte van belang met een mooie mix van alle leeftijden.
lees meer

Feestelijke afsluiting van dit seizoen “SAMEN ontdekken!” van Overstag
Zondag 26 juni hebben we dit seizoen SAMEN ontdekken! feestelijk afgesloten met een ontdekkingstocht naar het verloren schaap. Eén schaap dat gevonden werd gaf meer blijdschap dan negenennegentig schap die altijd in de buurt zijn gebleven, hoe kan dat? Isaäc legde uit wat er deze keer allemaal te doen was.
Lees meer

Terugblik op “Samen ontdekken!” van zondag 15 mei. 
Thema: Vertrouwen en je laten leiden. 
Zondag 15 mei hebben we weer een hele mooie ontdekkingstocht gemaakt met elkaar. Deze keer stond het verhaal van Jona centraal. Jona wilde liever zijn eigen weg volgen, hij liep eerst weg voor zijn taak, maar dat liep niet goed af. Uiteindelijk voerde hij toch zijn opdracht uit, maar wel onder protest.
Lees meer

Terugblik op “Samen ontdekken!” van zondag 27 maart
Thema: Toekomstdromen
Zondag 27 maart stond het thema “toekomstdromen” op het programma, geïnspireerd op het Bijbelverhaal van Jozef de dromer.
Voor het eerst sinds corona konden we binnen aan de slag. CBS ’t Kompas bood ons onderdak, we waren verrast door de grote hal meteen bij de ingang en de mooie aankleding. Het bleek een ideale ruimte te zijn voor onze activiteiten.

Lees meer