Nieuws

Uitnodiging vanuit Damsterboord en Overstag:
Zondag 9 oktober is er een gezamenlijk viering waarbij we een kijkje nemen in elkaars keuken rondom het thema delen.
Damsterboord gaat Overstag en Overstag komt aan (Damster)boord
Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen, jong of oud, iedereen is welkom!

Wat is het idee?

Zondag 9 oktober gaan we weer Samen ontdekken! Deze keer is het extra speciaal. Samen met de mensen van Damsterboord, die Overstag ondersteunen, gaan we aan de slag rondom het thema delen. Tijdens het samen doen, samen vieren en samen eten komen we niet alleen de bekende stijl tegen, maar maken we ook kennis met hoe Damsterboord samenkomt.

We beginnen in Kerkenheem met koffie, thee, limonade en wat lekkers. Daarna is er uitleg over het thema en de verschillende activiteiten. Vervolgens kun je kiezen wat je wilt gaan doen.
Er is voor iedereen wel wat te beleven, zoals knutselen, estafette, collage maken, iets met taal en kaartjes en ook jong(er) ontmoet oud(er), samen op de duo fiets.
Daarna is er de viering waarin deze aspecten terugkomen.
En we sluiten zoals altijd af met een gratis gezamenlijke lunch.

Als je iets lekkers zou kunnen meenemen van thuis voor de lunch zou dat heel fijn zijn. Dat zamelen we in en stallen we uit op tafels. Zo hebben we dan een mooi assortiment heerlijke lunchgerechten waar iedereen weer wat uit kan nemen. Lukt het je niet dan ben je uiteraard net zo welkom! We delen met elkaar wat er is. Soep, drinken en fruit zijn aanwezig.

Nog even alles op een rij:
– vanaf 9:45 uur: inloop met koffie, thee en limonade in Kerkenheem aan de Noorddijkerweg 12
– 10:15 uitleg en start activiteiten
– 11:15-11:45 vervolg in Stefanuskerk
– 11:45- 12:15 gezamenlijke lunch in Kerkenheem
– voor wie: voor jong en oud, iedereen is welkom!

We willen jullie ook vragen om spullen mee te nemen waar we de komende tijd mee kunnen knutselen. Te denken valt aan lege wc-rolletjes en keukenrollen, resten behangpapier, restjes wol, eierdozen, glazen potjes voor waxinelichtjes enz.

We hopen je dan te zien,
het voorbereidingsteam, Jan Wilts, Lieuwe Giethoorn, Bertha Buist, Arie-Pieter Schep en Annie van Dam

Doe je mee met SAMEN ontdekken! op zondag 11 september?
Dan staat er weer een nieuwe ontdekkingstocht op het programma. Deze keer gaan we aan de slag rondom het thema omzien naar elkaar, en dan specifiek omzien naar de zieken.
Waar: CBS Het Kompas, Valreep 67-69
Hoe laat:
– Inloop vanaf 11:00 uur met koffie, thee, limonade en wat lekkers
– Start activiteiten: 11:15 uur
Wat: allerlei activiteiten rondom het thema “Omzien naar elkaar”
Voor wie: voor alle leeftijden

Ben je benieuwd naar wat we doen, wip dan gewoon even langs en kijk wat je ervan vindt. En neem ook je (groot)ouders, buurman of buurvrouw, broertje of zusje mee, want iedereen is welkom en voor elke leeftijd valt er wat te beleven!
O ja… en we sluiten af met een gratis gezamenlijke lunch.

Planning in en na de zomer
In de zomermaanden ligt SAMEN ontdekken! even stil, maar daarna zijn we er weer.
Tijdens de zomer is er wel de zomerweek van Overstag van 22 t/m 26 augustus. Daar ben je van harte welkom. Elke ochtend is er dan kidsclub (4-10 jaar) en ’s middags (6-12 jaar) en ’s avonds (12+) sport en spel. Voor de zomerweek zijn nog kokers nodig en logeeradressen voor de leiding van de activiteiten. Wil je op één of andere manier meehelpen mail dan even naar
 info@overstag-lewenborg.nl Je kunt het ook aan Isaäc Wolters doorgeven. Kijk dan even op de website bij contact: https://overstag-lewenborg.nl/contact/
De eerstvolgende SAMEN ontdekken! is op 11 september.

Nieuwsberichten

Hier lees je wat er de komende tijd op de planning staat en wat er afgelopen tijd is gebeurd.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt bij de pioniersplek Overstag? Lees dan de laatste nieuwsbrief

Terugblik activiteiten

Feestelijke afsluiting van dit seizoen “SAMEN ontdekken!” van Overstag

Zondag 26 juni hebben we dit seizoen SAMEN ontdekken! feestelijk afgesloten met een ontdekkingstocht naar het verloren schaap. Eén schaap dat gevonden werd gaf meer blijdschap dan negenennegentig schap die altijd in de buurt zijn gebleven, hoe kan dat? Isaäc legde uit wat er deze keer allemaal te doen was.
Lees meer

Terugblik op “Samen ontdekken!” van zondag 15 mei. 
Thema: Vertrouwen en je laten leiden. 
Zondag 15 mei hebben we weer een hele mooie ontdekkingstocht gemaakt met elkaar. Deze keer stond het verhaal van Jona centraal. Jona wilde liever zijn eigen weg volgen, hij liep eerst weg voor zijn taak, maar dat liep niet goed af. Uiteindelijk voerde hij toch zijn opdracht uit, maar wel onder protest.
Lees meer

Terugblik op “Samen ontdekken!” van zondag 27 maart
Thema: Toekomstdromen
Zondag 27 maart stond het thema “toekomstdromen” op het programma, geïnspireerd op het Bijbelverhaal van Jozef de dromer.
Voor het eerst sinds corona konden we binnen aan de slag. CBS ’t Kompas bood ons onderdak, we waren verrast door de grote hal meteen bij de ingang en de mooie aankleding. Het bleek een ideale ruimte te zijn voor onze activiteiten.

Lees meer