Activiteiten

Sport community Overstag

Wil je graag een keer meesporten of op de hoogte blijven van de Sportcommunity Overstag? Kijk dan op de Facebookpagina van de Sportcommunity.

Kliederkerk

Zoals je elders op de website kunt lezen zijn wij geïnspireerd door het christelijk geloof. Wij geloven dat het leven en de boodschap van Jezus hoop biedt voor iedereen in de wijk. Die hoop willen we delen. We denken dat kliederkerk een hele mooie manier is om met elkaar te (her)ontdekken wat Bijbelse verhalen in deze tijd voor ons kunnen betekenen.
Iedereen is welkom, of je nu bent opgegroeid met de bijbel of niet, of je jong bent of al wat ouder, of je een gezin hebt of niet.

Maar wat is kliederkerk?
Tijdens kliederkerk ontmoeten we elkaar, jong en oud gaan samen in gesprek en aan de slag, we gaan samen op een creatieve manier op zoek naar de betekenis van Bijbelverhalen. Dit gebeurt vaak juist niet in een kerk en niet op zondag. Het is ook geen éénrichtingsverkeer, want je gaat zelf aan de slag. In elke kliederkerk zullen we samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

Hoe ziet een kliederkerk er uit?
Bij elke kliederkerk staat een Bijbelverhaal of een bijbels thema centraal. Met elkaar gaan we die verhalen op een creatieve manier ontdekken. Dat kan bijvoorbeeld door te knutselen, of aan de hand van een speurtocht of puzzel of misschien iets met muziek of theater. Na het samen ontdekken komt het samen vieren. Hierin krijgt alles waar in de verschillende groepjes aan gewerkt is een plaats. En aan het eind sluiten we af met samen eten.

Momenteel werken we hard om een Kliederkerk te organiseren. De bedoeling is om zo gauw als het aantal coronabesmettingen het toelaat van start te gaan. Om te beginnen zou het mooi zijn als we elk kwartaal een kliederkerk kunnen organiseren, afhankelijk hoe het loopt zou het vaker kunnen worden.

Wil je info of ben je geïnteresseerd, hetzij als deelnemer, hetzij als vrijwilliger, laat het ons weten. Dat kan via info@overstag-lewenborg.nl

Persoonlijk gesprek

Soms kan het fijn zijn om je hart bij iemand te luchten. Om even te vertellen wat je dwars zit. Dat kan over alledaagse dingen gaan, maar ook over grote vragen in je leven. Of misschien vind je het fijn om gewoon ontspannen een praatje te maken. Wil je graag een keer met iemand praten? Neem dan contact op met de pionier Arie-Pieter. 
E. pionier@overstag-lewenborg.nl
M. 06-40312897

Wandelingen met een gesprek

Vanuit Overstag organiseren we wandelingen rondom Kardinge om op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan. Dit voorjaar hopen we weer van start te gaan met deze wandelingen.

Met kerst hebben we, vanwege de Coronamaatregelen, een QR-code wandeling door de wijk georganiseerd waar iedereen met zijn/haar eigen gezin aan mee deed. De QR-code gaf informatie over de route en kon je luisteren naar de verhalen van de geboorte van Jezus.