Wat doen wij?

Sport community Overstag

Voetballen in Lewenborg- doe je mee?
Elke woensdagmiddag voor jongeren tot 12 jaar van 14:30-16:00 in de kooi bij Wimpel.Iedere woensdagavond voor jongeren vanaf 12 jaar van 19:00 – 20:30 bij de Swoaistee (niet in zomervakantie en kerstvakantie)

Een sportcommunity is een groep sportende jongeren met allerlei verschillende achtergronden die elkaar wekelijks ontmoeten op het sportveld in de wijk. De sportcommunity helpt jongeren uit een kerk om in contact te komen met de jongeren die in hun wijk wonen. Sporten is super laagdrempelig en door het wekelijks te doen leer je jongeren goed kennen en groeit de betrokkenheid naar elkaar. We zijn ervan overtuigd – én zien – dat er door die onderlinge band, respect en openheid ontstaat.

Daarin willen we jongeren/tieners bewust maken van een aantal normen en waarden, Door hier in een pauze-moment over te spreken. Vaak aan de hand van een sportvoorbeeld of een persoonlijk verhaal. Hieraan gekoppeld een prijs van de dag om jongeren te motiveren een positieve sfeer neer te zetten.

Locatie: Voetbalveld De Swoaistee Kiel 7

Wil je graag een keer meesporten of op de hoogte blijven van de Sportcommunity Overstag? Neem dan contact op met Isaac Wolters, contactpersoon Sport Community Overstag, Isaac Wolters Kijk ook eens op de Facebookpagina van de Sportcommunity.

SAMEN ontdekken!

Zoals je elders op de website kunt lezen zijn wij geïnspireerd door het christelijk geloof. Wij geloven dat het leven en de boodschap van Jezus hoop biedt voor iedereen in de wijk. Die hoop willen we delen. We denken dat SAMEN ontdekken! een hele mooie manier is om met elkaar te (her)ontdekken wat Bijbelse verhalen in deze tijd voor ons kunnen betekenen.
Iedereen is welkom, of je nu bent opgegroeid met de bijbel of niet, of je jong bent of al wat ouder, of je een gezin hebt of niet.

Maar wat is SAMEN ontdekken!?
Tijdens SAMEN ontdekken! ontmoeten we elkaar, jong en oud gaan samen in gesprek en aan de slag, we gaan samen op een creatieve manier op zoek naar de betekenis van Bijbelverhalen. Dit gebeurt vaak juist niet in een kerk. Het is ook geen éénrichtingsverkeer, want je gaat zelf aan de slag. In elke ontmoeting zullen we samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

Hoe ziet SAMEN ontdekken! er uit?
SAMEN ontdekken! is een initiatief van de pioniersplek Overstag dat landelijk bekend is als kliederkerk. Bij elke ontmoeting staat een Bijbelverhaal of een bijbels thema centraal. Met elkaar gaan we die verhalen op een creatieve manier ontdekken. Dat kan bijvoorbeeld door te knutselen, of aan de hand van een speurtocht of puzzel of misschien iets met muziek of theater. Na het samen ontdekken komt het samen vieren. Hierin krijgt alles waar in de verschillende groepjes aan gewerkt is een plaats. En aan het eind sluiten we af met samen eten.

SAMEN ontdekken! is er iedere eerste zondag van de maand (uitgezonderd augustus in 2023). Als je wilt weten waar en wanneer er weer iets gepland is kijk dan even bij  Nieuwsberichten – overstag-lewenborg.nl. Daar vind je info over de eerstvolgende activiteiten.

Wil je info of ben je geïnteresseerd, hetzij als deelnemer, hetzij als vrijwilliger, laat het ons weten via Annie van Dam, contactpersoon SAMEN ontdekken! via a_van_dam@hotmail.com of stuur een mailtje naar info@overstag-lewenborg.nl

Ouder-kind koken

Sinds september 2023 vindt ouder & kind koken plaats in het wijkcentrum het Dok op de derde maandag van de maand (18 september, 16 oktober, 20 november, 18 december, enzovoorts. Als groep maken we een lekkere maaltijd klaar waarvan we daarna samen genieten. Verse ingrediënten, inspiratie voor thuis en gezond eten zijn typerende woorden voor de activiteit. Ben je benieuwd naar wat voor dingen er op tafel komen? Neem een voorproefje en bekijk een recept:

Recept appeltaart in een glaasje

Locatie: Het Dok, kajuit 4 (ingang ‘t Schip; tegenover de fietsenmaker)

Wanneer: derde maandag van de maand van 16:00-18:30

Wil je graag meedoen of heb je vragen over de activiteit? Neem dan contact op via info@overstag-lewenborg.nl.

Persoonlijk gesprek

Soms kan het fijn zijn om je hart bij iemand te luchten. Om even te vertellen wat je dwars zit. Dat kan over alledaagse dingen gaan, maar ook over grote vragen in je leven. Of misschien vind je het gewoon fijn om een ontspannen praatje te maken. Wil je graag een keer met iemand praten? Neem dan contact op met de pionier Arie-Pieter. 
E. pionier@overstag-lewenborg.nl
M. 06-40312897